אודות

עירית יונה – מטפלת הוליסטית

שמי עירית יונה. מטפלת משנת 2004. לעיתים על האדם לעבור מסלול לא קצר כדי למצוא את הייעוד, את המקום שבו הוא חש שהוא הכי ב"בית". למדתי הוראה במכללת בית ברל, סיימתי תואר ראשון באוניברסיטת חיפה, הייתי גננת ועסקתי שנים רבות בתחום המלונאות: לימדתי וניהלתי מחלקות שונות, אך משהו היה חסר בחיי, חשתי שאני לא מוציאה לפועל את היצירתיות שבערה בי, שאני לא במקומי. כשעברנו לגליל והתנסיתי בטיפולים על עצמי, הייתה בי הארה: זה מה שעלי לעשות, זה היה לי כל כך ברור שלמחרת נרשמתי ללימודי הרפלקסולוגיה. המגע חיבר אותי לעצמי, לנתינה למקום בו אוכל להביא מרפא ושמחה לאחרים וליצירתיות שבי, כל חיי אני גם כותבת וזה הערוץ הנוסף בחיי.

כמו שחשב היפוקראטס לפני אלפי שנים, גם אני מאמינה שחשוב לי בתור מטפלת הוליסטית, להבין מי הוא האדם שמגיע לטיפול, שכן בתפיסה ההוליסטית אין הפרדה בין גוף-רגש-נפש. הכאב הפיזי הוא האזעקה, הדהוד כדי לומר: הגוף יצא מאיזון. לכן אני בודקת עם המטופל, מה מקורותיו של הכאב עמו הגיע מה מאפיין אותו? מה עצור בתוכו? על מה הוא רגז? מה מעציב אותו? איזה אירוע מטלטל ארע לו לאחרונה? על מנת שאוכל לבחור בטיפול המתאים, ולאפשר "ללחץ" המסוים להשתחרר ולהתנקות.

לפי התפיסה ההוליסטית: לגוף יש מאגרים של כוחות ריפוי, הגוף יודע לרפא את עצמו. אך בגלל אורח החיים המודרני: חיי מרוץ ולחץ, תזונה לקויה ועוד – נוצרים בגוף מחסומים, תקיעויות, סטגנציות. כדי לשחרר, להזרים, להניע אותם, כדי לאפשר לגוף להיזכר בכוחותיו ולגייס אותם על מנת לחזור לאיזון, יש להיעזר בכל אותן טכניקות מהרפואה המשלימה שבחלקן אני משתמשת. כך בתהליך טיפולי, תוך כדי הרגעה, הפגת לחצים, הזרמת דם, חמצן מוגבר ותובנות מאפשרים למטופל פֶּסֶק זמן ובעקבותיו איזון וחיבור למהות. בכל מקרה המטופל יוצא מהתהליך ברווח, תמיד מרוויחים משהו מהטיפולים הללו. גם אם זו "הפוגה שקטה" ממהלך החיים התובעני.

"טוב לדאוג לחולים למען בריאותם,
אבל טוב יותר לדאוג לבריאים למען לא יחלו"
היפוקרטס

חשוב לי לציין, כדי להפיק תועלת מתמשכת, רצוי שהטיפולים ההוליסטיים יהיו חלק מאורח החיים, כמו לצחצח שיניים, כמו להתרחץ, כמו לטפל ברכב שלנו. גם לגוף מגיע טיפול 10,000. הוא משרת אותנו בנאמנות – עלינו לגמול לו על כך!

"יהיו מזונותינו – תרופותינו" – הרמב"ם